Βετούλας: «Στον Προμηθέα υπάρχουν προοπτική και φιλοδοξία»

Με την ιδιότητα του προπονητή στον Προμηθέα πλέον ο Νίκος Βετούλας και για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, «άνοιξε τα χαρτιά» του στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Match». Εκεί όπου φυσικά κάνει λόγο για το τι περιμένει να δει από τη νέα του ομάδα και παράλληλα, κάνει μια πρώτη γενική τοποθέτηση για τα δυο μεγάλα παιχνίδια με τον συμπολίτη Απόλλωνα.

– Τι ήταν εκείνο που περισσότερο σε «προσέλκυσε» για να πεις το ναι στον Προμηθέα;

«Η προοπτική και η φιλοδοξία που έχει σαν σωματείο ο Προμηθέας και η λειτουργία του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα, ήταν οι δυο καθοριστικοί παράγοντες για να πω το ναι. Είναι κάτι που ο κάθε προπονητής θα επιθυμούσε για να κάνει σωστά τη δουλειά του και εμένα τα στοιχεία αυτά μου παρέχονται απλόχερα».

– Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την εικόνα του ρόστερ ποιές είναι;

«Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, διαθέτουμε ωστόσο ένα ρόστερ με βάση τους έλληνες παίκτες και ως επί το πλείστον νεαρούς, συνδυασμός που μας κάνει να είμαστε ικανοποιημένοι».

– Επέλεξες να μην κάνεις (προς το παρών) μεταγραφή κοινοτικού. Ήταν κάτι στοχευμένο που έχει να κάνει με τη γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου ή όχι;

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με έλληνες παίκτες σε καλό ηλικιακά επίπεδο κατά κύριο λόγο, σε συνδυασμό φυσικά και με αυτούς που συνεχίζουν από την προηγούμενη χρονιά. Έχουμε δυο θέσεις κοινοτικών κενές, που ανάλογα με τις ανάγκες ή όχι της ομάδας θα την/τις καλύψουμε».

– Ο Προμηθέας δεν έχει ένα φανατικό κοινό, όπως και τη κλασική δική του έδρα. Θα «μετρήσουν» αυτά στη διάρκεια της χρονιάς για την υλοποίηση των στόχων;

«Βάση της εικόνας που είχε η ομάδα στα  εντός έδρας παιχνίδια την προηγούμενη χρονιά στο γήπεδο, θεωρώ ότι έχει χτιστεί μια βάση φιλάθλων, την οποία καλούμαστε να αυξήσουμε με την πάροδο του χρόνου. Κλασική έδρα μπορεί να μην έχει τώρα (θα έχει σίγουρα στο άμεσο μέλλον), αλλά επαναλαμβάνω, μπορούμε εμείς όλοι στην ομάδα να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο.

– Είσαι γέννημα-θρέμμα του Απόλλωνα. Φέτος θα βρεθείς απέναντί του δυο φορές. Θα είναι αυτά τα ματς κάτι το ξεχωριστό για σένα;

«Θα είναι δυο παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο και για μένα, καθώς πρώτη φορά θα βρεθώ σαν προπονητής αντίπαλος. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, έτσι απλά και όμορφα».

– Η Πάτρα μετά από χρόνια επιστρέφει με δυο ομάδες στην Α1, διαφορετικές βέβαια από την πρώτη φορά. Είναι κάτι που «αντέχει» η πόλη από κάθε άποψη;

«Λόγω του ότι η Πάτρα είναι μια μπασκετική πόλη, πιστεύω έχει τη δυνατότητα να υπάρχουν δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία».