Θετικά μηνύματα για τα χρέη

Το πιο «καυτό» θέμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ατζέντα της Παναχαϊκής Συμμαχίας είναι αυτό της τελικής και οριστικής ρύθμισης των παλιών χρεών, που θα μπορέσουν να μετατρέψουν την ομάδα των επιχειρηματιών που στηρίζουν την Παναχαϊκή σε μια «καθαρή» ΠΑΕ την ερχόμενη σεζόν (αν έρθει η άνοδος).

Μέλη της Συμμαχίας (Κατσουράνης, Μαρλαφέκας) και ο Γενικός Γραμματέας της Ερασιτεχνικής Δ. Τσαούσογλου, βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, μαζί με νομικούς συμβούλους, αλλά και τον Παναγιώτη Σκούτα, τον Πατρινό πολιτικό και «δεξί χέρι» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών, Νίκου Παππά. Μάλιστα, ο Σκούτας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της Παναχαϊκής, καθώς σαν γνήσιος Πατρινός φίλαθλος θέλει όλα να πάρουν το δρόμο τους για την επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα Ελληνικά «σαλόνια». Μάλιστα, ο κ. Σκούτας ήταν παρών στο χθεσινό παιχνίδι στην Αγυιά, με τους ανθρώπους των «κοκκινόμαυρων» να μην τον αφήνουν από τα μάτια τους.

Δεν αφορά μόνο την Παναχαϊκή

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης είδαν με καλό μάτι τα όσα τους είπαν από την Πατρινή πλευρά, τόνισαν μάλιστα πως είχαν ήδη ενημερωθεί από τον Σταύρο Κοντονή για το θέμα. Δόθηκαν, λοιπόν, υποσχέσεις (προφορικές προς το παρών) πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπάρξει μια νέα τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ρυθμίζει τα χρέη πολλών ομάδων που υποβιβάστηκαν στη Γ’ Εθνική, βάζοντας ουσιαστικά στον «πάγο» τον προηγούμενο «νόμο Κοντονή» για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, για το συγκεκριμένο θέμα δεν ενδιαφέρεται μόνο η Παναχαϊκή, αλλά και πολλές άλλες ομάδες τις οποίες θα επηρεάσει αυτή η αλλαγή.

Αισιοδοξία από τη Συμμαχία

Μιλήσαμε με ανθρώπους από τη Συμμαχία για το θέμα και εκφράστηκε η πεποίθηση πως η όλη διαδικασία δε θα διαρκέσει πάνω από δυο μήνες και πλέον το 2017 θα γίνει νέα προσπάθεια προσέγγισης για την ολοκλήρωση αυτού του «καυτού» θέματος που σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της Παναχαϊκής στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το μόνο βέβαιο είναι πως η πλευρά της Παναχαϊκής δε θα καθησυχαστεί (παρά τις υποσχέσεις) και θα συνεχίσει να πιέζει για το αίσιο τέλος, ώστε να μη βρεθεί μπροστά σε κάποιο απρόοπτο που θα χαλάσει ολόκληρο τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αγγελόπουλος