Σημαντικές διακρίσεις για την Έκρηξη

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Α.Σ Έκρηξη Πατρών, κατακτώντας συνολικά 5 μετάλλια στο πανελλήνιο κύπελλο που διεξήχθη από τις 25/11 μέχρι τις 27/11 στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο πάλης, στα Άνω Λιόσια! Ο πατρινός σύλλογος, έχοντας αθλητές και στις 3 ημέρες του τουρνουά, συμμετείχε τόσο με μικρούς όσο και με μεγάλους ηλικιακά αθλητές, καταφέρνοντας, παρά το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος και της μεγάλης συμμετοχής αθλητών, να επαληθεύσει για ακόμα μία φορά τη σκληρή δουλειά που πραγματοποιείται σε αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 25/11 αγωνίστηκαν οι Καλκάνης Αριστοτέλης (-37 κιλά), Μιχόπουλος Σωτήρης (-57 κιλά) και Ματσούκας Νίκος (-49 κιλά), με τους 2 πρώτους να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση ενώ ο τρίτος της παρέας δεν αγωνίστηκε λόγω ασθενείας…

Τη δεύτερη ημέρα (26/11) Η πατρινή ομάδα συμμετείχε με συνολικά 8 αθλητές καταφέρνοντας να συλλέξει 5! μετάλλια. Χρυσό κατέκτησαν τόσο ο μικρός της ομάδας Παπαχρήστου Γιώργος στη κατηγορία των -59 κιλών-στους εφήβους που ήταν πραγματικά εξαιρετικός, όσο και ο Καρκασίνας Χρήστος στα -74 κιλά ανδρών, κερδίζοντας στον εσωτερικό εμφύλιο τον έτερο αθλητή της ομάδας στην κατηγορία Τσόκανο Γιάννη που αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι υπόλοιποι 2 αθλητές της Έκρηξης, Βερύκιος Σπύρος και Τσόκανος Αλέξης, οι οποίοι χάνοντας στις λεπτομέρειες στους ημιτελικούς της κατηγορίας των -63 κιλά ανδρών δεν κατάφεραν να γευθούν μια αντίστοιχη περίπτωση όπως των προαναφερθέντων.
Άτυχοι και εν τέλη εκτός μεταλλίων βρέθηκαν ο Νικολόπουλος Ανδρέας (-58 κιλά ανδρών) και Καλκάνης Νίκος (-63 κιλά εφήβων) ενώ ο Καραμάνης Παναγιώτης (-59 κιλά εφήβων) κατάκτησε τη 5η θέση αφού »’ δεν συνέχισε »’λόγω σοβαρού τραυματισμού του στο χέρι…..

Τέλος, στις 27/11 αγωνίστηκαν ακόμα 3 μικροί αθλητές με τους Ρουμελιώτη Θεόδωρο (-41 κιλά) (κερδιζοντας 3 αγωνες) και Καραγκούνη Νικολίνα(-41 κιλά) να χάνουν στις λεπτομέρεις, ενώ η Καραμανή Νικολίτσα (-41 κιλά) παρά το νεαρό της ηλικίας και το μικρο χρονικό διάστημα που κάνει πρωταθλητισμο (λιγότερο απο ένα χρόνο) κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση.