«Σάλπι»: Μιλάω με Κατσουράνη, Φωτάκη

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξή του στο Metropolis σχολίασε το ενδεχόμενο πώλησης του Αθανασιάδη, για την Εθνική, το γκολ του Τζαβέλλα και το σενάριο που τον ήθελε να έχει μιλήσει με την Παναχαϊκή για να έρθει τον Γενάρη.

-Για την Εθνική: «Νομίζω ότι θα την παρακολουθούμε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δε θα τη ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν γνωστό ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Η Βοσνία έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, παρουσιάζει μία ομοιογένεια και ξέραμε ότι το έργο δε θα ήταν ήταν εύκολο. Όταν η αντίπαλη ομάδα έχει την ποιότητα να κρατήσει την μπάλα, είναι δύσκολο το έργο για τους μεσοεπιθετικούς. Το χθεσινό ματς ήταν τέτοιο κι εμείς τρέχαμε παραπάνω, με συνέπεια και να κουραστούμε παραπάνω και να μην μπορούμε να βγούμε μπροστά οργανωμένα».

-Για την ισοπαλία με τη Βοσνία: «Θεωρώ ότι τελείωσε όμορφα για εμάς. Το να κερδίζεις τον πόντο στο τέλος είναι ό, τι πιο σημαντικό για πολλούς λόγους, πόσο μάλλον όταν με ήττα θα μας έφταναν και θα είχαμε το μειονέκτημα να παίξουμε στην έδρα τους. Παραμείναμε τρεις πόντους μπροστά. Το πρόγραμμά μας είναι πιο δύσκολο αλλά και η Βοσνία πιστεύω δε θα κερδίσει εύκολα. Κι αυτή έχασε από το Βέλγιο, αλλά η Εθνική μπορεί να κερδίσει κάτι απέναντι στους Βέλγους».

-Για το γκολ του Τζαβέλλα: «Ήταν πολύ όμορφο και το έκανε πιο όμορφο το ότι μπήκε στο τέλος».

-Για το ότι η Εθνική δεν έπαιζε καλά και κέρδιζε μόνο με 1-0: «Θεωρώ ότι αυτά τα σχόλια είναι από αυτούς που δε γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Αν το γνωρίζεις το ποδόσφαιρο σε ικανοποιεί αυτό το 1-0. Από κει και πέρα αν μπορούν να το αξιολογήσουν ή όχι είναι δικό τους θέμα. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και να παίρνει αποτελέσματα και δε θα πρέπει να καταδικάζουμε την προσπάθεια των παιδιών. Πολύ εύκολα καταδικάζουμε και εξυψώνουμε είτε ομάδες είτε αθλητές. Μια σταθερότητα θα ήταν το ιδανικό».

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη: «Το να κρίνω την προσφορά του Στέφανου και οποιουδήποτε άλλου ποδοσφαιριστή είναι περιττό γιατί ο καθένας γράφει την ιστορία του και είναι γνωστή σε όλους. Από κει και πέρα ο καθένας το βλέπει θετικά ή αρνητικά, αν του αρέσει ένας ποδοσφαιριστής. Από την άλλη έχουμε μία ομάδα που κάνει τον προγραμματισμό της και παίρνει αποφάσεις, ούτε αυτό θα κρίνω. Εύχομαι το καλύτερο για τον Στέφανο και την ομάδα. Αν συμφωνούν στο να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, καλώς.
-Για τα καλά λόγια που έχει πει για αυτόν ο Στέφανος Αθανασιάδης: «Το να πω θετικά για πρώην συμπαίκτες μου είναι ό, τι καλύτερο για μένα. Όσο παίξαμε μαζί και όσο στάθηκα δίπλα του το έκανα γιατί το ήθελα και όχι για να κερδίσω κάτι. Από κει και πέρα αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τον ευχαριστώ για τις καλές του κουβέντες».

-Για το αν κρίνουμε πιο αυστηρά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Είναι γενικό το φαινόμενο. Κρίνουμε τον Έλληνα πιο αυστηρά, συνέβαινε πάντα και συμβαίνει και τώρα και δεν ξέρω τι θα γίνει. Ίσως έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την κουλτούρα του Έλληνα. Έξω δεν συμβαίνει αυτό. Περισσότερο πιέζουν τους ξένους. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Δε γίνεται στο 100%, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτό συμβαίνει. Από τον κάθε αθλητή απαιτείς αυτό που μπορεί να δώσει. Δεν είναι το ίδιο. Κάποιος προσφέρει περισσότερα από έναν άλλον, η ομάδα είναι ομάδα, οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός, ούτε σε Έλληνες, ούτε σε ξένους».
-Για το αν θα πάει στην Παναχαϊκή ή σε κάποια άλλη ομάδα: «Δεν ισχύει κάτι. Δεν έχω συζητήσει με καμία ομάδα για μετακίνηση τον Ιανουάριο. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Φωτάκης είναι πολύ καλοί φίλοι, περάσαμε όμορφα και τα λέμε συχνά».