Σ. Μανέτα: «Έχει πλάκα να σε φωνάζουν μαμά μέσα στον αγώνα»

Η Σοφία Μανέτα είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες που έχει αναδείξει το πατραϊκό πόλο, έχοντας ζήσει όλες τις καλές και κακές στιγμές του, στην πλούσια με επιτυχίες καριέρα της. Η Πατρινή πολίστρια σε όποια ομάδα και να αγωνιστεί κάνει τη διαφορά και αυτό φάνηκε και στο φετινό πρωτάθλημα, αφού ήταν η κορυφαία της κατηγορίας.

Η Σοφία Μανέτα στην επιστροφή των «δελφινιών» στη μεγάλη κατηγορία, περιμένουμε να δώσει σημαντικές λύσεις στον Δημήτρη Μπιτσάκο, αφού η εμπειρία και η μαχητικότητά της, την κάνουν πάντα να ξεχωρίζει. Η έμπειρη Πατρινή πολίστρια μίλησε στην εφημερίδα Match για την επιστροφή στις μεγάλες πισίνες του ελληνικού πόλο, αλλά και για το μοναδικό συναίσθημα να αγωνίζεται με τις κόρες της.

Η ΝΕΠ το καλοκαίρι πήρε το εισιτήριο για την Α1 Εθνική του πόλο, είσαι ικανοποιημένη;

Η θέση της ΝΕΠ είναι στη μεγάλη κατηγορία των γυναικών του πόλο και είμαι χαρούμενη, που επιστρέψαμε σε αυτή. Το γυναικείο πόλο στην Πάτρα, έχει μεγάλη ιστορία και νομίζω ότι θυμούνται όλοι τις επιτυχίες μας σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα στόχος για φέτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, από την παραμονή μας, αφού οι αθλήτριές μας είναι μικρές σε ηλικία.

Πως είναι να παίζεις στην ίδια ομάδα με τις κόρες σου;

Είναι μοναδικό το συναίσθημα, να αγωνίζεσαι με τα παιδιά σου. Έχει και λίγη πλάκα να σε φωνάζουν στον αγώνα «θεία και μαμά». Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτά τα κορίτσια ξεκίνησαν από πολύ μικρές σε ηλικία και πλέον έχουν καταφέρει να αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία. Είναι ωραίο όμως, εγώ και η Βούλα (Μανέτα) να παίζουμε με τα παιδιά μας μαζί, αλλά και με τα υπόλοιπα κορίτσια που πάλι σαν παιδιά μας τα βλέπουμε.

Είναι καλύτερο θεωρείς για την ΝΕΠ, το νέο σύστημα του πρωταθλήματος;

Είναι νομίζω. Στο νέο σύστημα που θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα είναι πιο βατό για εμάς, αφού θα αποφύγουμε τους δυνατούς αντιπάλους και θα αντιμετωπίσουμε πιο ισοδύναμες με εμάς ομάδες, για την παραμονή.

Ασχολείσαι και με την προπονητική, αλλά ο αθλητικός νόμος δεν σου επιτρέπει να παίζεις και να κοουτσάρεις. Τι θα επιλέξεις να παίζεις ή να είσαι στον πάγκο;

Δυστυχώς σε ότι αφορά το θέμα προπονήτριας και παίκτριας, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορέσω να είμαι δίπλα στα κορίτσια στους αγώνες τους. Είναι ένας νόμος που δεν μας αφήνει όσους θέλουμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να κοουτσάρουμε, να το κάνουμε. Επειδή εγώ θέλω λοιπόν να παίξω λίγο ακόμα, θα μείνει πίσω η προπονητική.