Ροζής: «Γι’ αυτό παραιτούμαι…»

Την ανακοίνωση της παραίτησής του από προπονητής των ακαδημιών της Παναχαϊκης εξέδωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας ο Άγγελος Ροζής, αναφέροντας με νόημα τα παρακάτω:

«Από καρδιάς, ένας φίλος…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναχαϊκής που μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει πριν δύο χρόνια την ευθύνη της επαναλειτουργίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου. Στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας όπως συνηθίζω και λέω κανείς δεν είναι αναντικατάστατος όπως μου είπε μέλος του Δ.Σ. και συμφωνώ απόλυτα. Εξάλλου από αυτήν την τεράστια ιστορία των 125 χρόνων ζωής πέρασαν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και πρόσφεραν τα μέγιστα ως διοίκηση.

Μπαίνοντας σε ένα χάος λοιπόν με την βοήθεια του τότε συμβουλίου (ορισμένα μέλη είναι και σήμερα) φτιάξαμε την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη Ακαδημία της πόλης των Πατρών τα τελευταία 20 χρόνια. Ανοίχτηκε το καφέ και η boutique και ανοίξαμε την κουβέντα για το μουσείο που κάθε μεγάλη ομάδα έχει. Σε αυτό βοήθησαν οι συνεργάτες μου, προπονητές, φροντιστές, η γραμματεία, οι γονείς που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και οι πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά που πάνω από όλα μάθαιναν αθλητική παιδεία και την ιστορία της μεγάλης αυτής ομάδας. Δεν θα ξεχάσω να παραλείψω τους οργανωμένους οπαδούς που έβαψαν, μοίρασαν flyiers και στήριξαν τις καλές και κακές στιγμές. Χρωστώ σε όλους ένα ευχαριστώ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, να πω πως η ανατροφή μου και η παιδεία μου, άλλωστε εμένα ο αθλητισμός είναι ο φυσικός μου χώρος και στην διαφωνία μου, οφείλω να κρατώ χαρακτήρα, ουδέποτε πέταξα τα κλειδιά όπως αναφέρθηκε. Τά άφησα πάνω στο γραφείο, τους είπα (στην ομήγυρη που συζητούσαμε) πως τελείωσα. Σηκώθηκα τους χαιρέτησα με χειραψία και αποχώρησα. Πως αλλιώς θα λειτουργούσα όταν μου ανακοινώθηκε το νέο πλάνο λειτουργίας και τα πρόσωπα που δεν ήταν της επιλογής μου εκτός από την αποχώρηση;…
Πίστευα πως θα αναπτύξουμε το πλάνο με ταχύτητα αυτή την χρονιά. Δημιουργήσαμε τουρνουά και δράσεις σε πολλή μικρό διάστημα και είχαν δρομολογηθεί αρκετά και για την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνική ανάπτυξη. Δεν παρουσιάστηκαν αυτά, αλλά για λόγους που δεν είναι της παρούσης υπερίσχυσαν άλλοι.

Σχολείο για γυμναστές υπάρχει, για προπονητές υπάρχει, για παράγοντες δεν υπάρχει. Το έχεις ή δεν το έχεις. Υπάρχει πρωτόκολλο που οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να το τηρούν. Ας είμαι εγώ ο τελευταίος που το πληρώνει.

Πρέπει να φεύγεις ως φίλος και με έναν καλό λόγο για όλους, κάποιοι δεν θα λειτουργήσουμε εις βάρος του δημιουργήματος μας. Κακίες και κατινιές δεν αξίζει να χρησιμοποιείς.

Εύχομαι από καρδιάς να ολοκληρωθεί το 5ετές πλάνο και η Ακαδημία να φτάσει να ανταγωνίζεται τις Ακαδημίες του εξωτερικού που ήταν ο προσωπικός μου στόχος. Καλή συνέχεια σε όλους στην Ακαδημία, θα ανταμώσουμε πάλι…
Φέτος είναι μια σπουδαία χρονιά για την Π.Γ.Ε. δύο τμήματα της διεκδικούν άνοδο, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Εγώ, στην κερκίδα, μαζί με τους πολλούς φίλους που έκανα, θα δίνουμε το παρών ενισχύοντας τους αθλητές της κοκκινόμαυρης.

Να μην ξεχνά κανείς ότι οι προστάτες αυτής της ομάδας η Νίκη και ο Ηρακλής μεριμνούν για όλα.
Άγγελος Ροζής
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Η Παναχαϊκή θα πρωταγωνιστήσει στα σαλόνια του ποδοσφαίρου. Είναι θέμα χρόνου!!!…
Πιστεύω πως δούλεψα ιδιαίτερα πολύ και σε αυτούς που με έφεραν στην ομάδα τους χρωστώ πάντα ένα ευχαριστώ. Ξέρουν ποιοι είναι…»