Παπάκος: «Να τους κάνουμε τη ζωή… δύσκολη»

Ο Γιάννης Παπάκος είναι ένας από τους αθλητές που αγωνίσθηκε πέρυσι με τη ΝΕΠ στη μεγάλη κατηγορία του πόλο, ενώ φέτος συμμετέχει πάλι σε αυτή, αλλά με το ΝΟΠ. Η αγωνιστική του ικανότητα δεδομένη, αφού και οι δύο πατρινές ομάδες βασίστηκαν σε αυτόν για να πλαισιώσουν τα ρόστερ τους στην Α1 Εθνική.

Ο νεαρός αθλητής προέρχεται από την νέα φουρνιά των ταλέντων της πόλης μας και ευελπιστεί να προσθέσει και αυτός ένα λιθαράκι στην μεγάλη ιστορία του πατραϊκού πόλο. Ο Πατρινός πολίστας μίλησε στην εφημερίδα Match για την μεταγραφή του στον ΝΟΠ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα σε ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στην Ελλάδα, με πολλές διακρίσεις στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Το σκουφάκι του ΝΟΠ είναι ιδιαίτερα βαρύ και ειδικά για εμάς τους Πατρινούς, που έχουμε ένα κίνητρο παραπάνω να παλεύουμε και να μοχθούμε για τον όμιλο».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Παπάκος αναφέρθηκε στους στόχους του Ναυτικού Ομίλου Πατρών: «Οι φετινοί στόχοι της ομάδας είναι σε πρώτο βαθμό να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ από Πατρινούς, όπου θα κάνουμε δύσκολη την ζωή σε όποιον έρχεται να παίξει μέσα στην Πάτρα και έπειτα η παραμονή στην κατηγορία. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μέσα στην Πάτρα».

Έπειτα πρόσθεσε σε ότι αφορά τη συνεργασία του με τον Βασίλη Λαμπάτο: «Ο Λαμπάτος είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Πάτρα αυτή τη στιγμή και του έχει τεθεί ένα πολύ δύσκολο έργο. Προσωπικά με έχει πιστέψει από την αρχή, όπως και όλα τα παιδιά και δουλεύει μαζί μας σε παρά πολύ υψηλό επίπεδο, ειδικά για τα πατραϊκά δεδομένα».

Ολοκληρώνοντας ο νεαρός αθλητής μίλησε για το ερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας: «Για το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ σίγουρα θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Θα ανέβουμε με την προοπτική να δέσουμε ακόμα περισσότερο σαν ομάδα, γιατί είμαστε μια καινούργια ομάδα που ψάχνει ακόμα τα πατήματά της. Ωστόσο στον συγκεκριμένο αγώνα θα δουλέψουμε κάποια πράγματα τα οποία μας έχει ζητήσει ο προπονητής μας, για να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Εθνικό, στην Πάτρα. Μία αναμέτρηση στην οποία θέλουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί μέσα στο σπίτι μας».