Παναχαϊκή: Ομάδα με κορμό Πατρινούς

Ένα από τα φετινά στοιχήματα της προσπάθειας που ξεκίνησε στην Παναχαϊκή ήταν η δημιουργία ενός κορμού που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια σε υψηλότερο επίπεδο και σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Όπως έχει τονίσει πολλάκις σε συνεντεύξεις του ο Κώστας Κατσουράνης, προτιμά η μελλοντική Παναχαϊκή να έχει παιδιά που παίζουν για τη φανέλα και την πόλη, παρά ξένους παίκτες που έρχονται ουσιαστικά για τα χρήματα. Το όνειρο και η προσπάθεια ώστε να μετατραπούν αυτές οι σκέψεις σε πράξη ξεκίνησε από φέτος. Η ύπαρξη όχι ενός, αλλά δεκαέξι παικτών με καταγωγή από την περιοχή της Αχαΐας, δείχνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ μακριά. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως θα «βγουν» όλοι άμεσα, αλλά αν την ερχόμενη σεζόν οι «κοκκινόμαυροι» παίξουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στην Football League και τουλάχιστον 5-6 από αυτά τα παιδιά υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ, θα μιλάμε για επιτυχία του συλλόγου.

Δοκιμές στα επόμενα ματς

Είναι δεδομένο πως ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θα δοκιμάσει πρόσωπα που δεν έχουν πάρει ακόμα τις ευκαιρίες τους στα επόμενα παιχνίδια. Αρκετά παιδιά, λόγω και του μεγάλου ρόστερ, δεν έχουν παίξει ακόμα και σίγουρα θα κληθούν να «αρπάξουν» όποια ευκαιρία τους δοθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, ειδικά στα παιχνίδια του Κυπέλλου που η πίεση θα είναι μικρότερη. Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Χούσα που είχε δει όλα τα ματς από την εξέδρα, μπήκε στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στο Ζευγολατιό και όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και καλύτερος, ο Μωραΐτης μπήκε αλλαγή στο ίδιο παιχνίδι και σκόραρε, ενώ ο Μαστραντωνάκης ήταν θετικότατος. Παίκτες όπως οι Πατάπης, Κωνσταντακόπουλος, Αδαμόπουλος, Αργυρόπουλος και Παπαδόπουλος θα πάρουν λεπτά και αν πείσουν πως μπορούν να βοηθήσουν θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στην Παναχαϊκή.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αγγελόπουλος