Παναχαϊκή: Δεύτερο κρίσιμο ραντεβού για τα χρέη

Πολύ σημαντικό θέμα για όλη την οικογένεια της Παναχαϊκής και κυρίως την Παναχαϊκή Συμμαχία από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι τα χρέη του παρελθόντος και η τελική τους τύχη. Ένα θέμα που «καίει» στην κυριολεξία, με δεδομένο ότι η ομάδα είναι το ακλόνητο φαβορί για να πάρει τον τίτλο στην Γ’ εθνική και να επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκεί όπου εξ’ ανάγκης θα κληθεί να συστήσει εκ νέου ΠΑΕ.

Όμως ποια ΠΑΕ θα συσταθεί και με ποια χρέη (αν τελικά «κουβαλήσει») από το παρελθόν; Αυτό είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό, στο οποίο χρήζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα της Παναχαϊκής Συμμαχίας, το οποίο θέλει πάση θυσία να κερδίσει, γνωρίζοντας ότι από αυτό εξαρτάται και η δική της παραμονή στα «κοκκινόμαυρα» διοικητικά κοινά.

Από το πρώτο ραντεβού στην Αθήνα με τον Σταύρο Κοντονή, φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση της Πολιτείας για «χείρα βοηθείας», αρκεί όμως να βρεθεί η φόρμουλα εκείνη έτσι ώστε να μη ζημιωθεί το δημόσιο. Γιατί το μεγάλο εμπόδιο στην όποια λύση, ακούει στο όνομα «υπουργείο Οικονομικών», που στις σημερινές πολύ δύσκολες εποχές αναζητάει έσοδα από παντού και έχει διαμηνύσει ότι και με τις ΠΑΕ, θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το κάθε ευρώ που θα είναι σε θέση να εισπράξει!

Βγαίνει απόφαση μέσα στην εβδομάδα

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Match» τώρα, αναφέρουν πως επίκειται ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, δεύτερο ραντεβού επί αθηναϊκού εδάφους, άγνωστο βέβαια αν θα είναι μόνο με τον Σταύρο Κοντονή ή και με άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Εκεί μάλιστα δεν πρόκειται να γίνει απλά και μόνο μια νέα κουβέντα, αλλά οι εκπρόσωποι της Παναχαϊκής θα παρουσιάσουν αναλυτικό πλάνο-πρόταση, έτσι ώστε να περάσει νομοθετικά αμέσως μετά, χωρίς το παραμικρό ζήτημα και πρόβλημα. Αυτή την πρόταση ήδη προετοιμάζουν με κάθε επιμέλεια και προσοχή οι άνθρωποι του νομικού τμήματος των «κοκκινόμαυρων», ευελπιστώντας ότι όλο αυτό είναι σε θέση να αποτελέσει το καθοριστικό «κλειδί» για να ανοίξει επιτέλους η πόρτα απαλλαγής της ΠΑΕ από τα τεράστια χρέη του παρελθόντος, τα οποία είναι πιθανό (και θα ζητηθεί ενδεχομένως) να μεταφερθούν σε φυσικά πρόσωπα.