Ν. Νικολόπουλος: «Ώρα για τη μεγάλη Παναχαϊκή»

ÓõæÞôçóç åðßêáéñùí åñùôÞóåùí óôçí ÂïõëÞ ôçí ÐáñáóêåõÞ 1 Éïõëßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Με άρθρο του, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, παίρνει θέση για τις εξελίξεις στην Παναχαϊκή, δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα εποχή, τονίζει ωστόσο ότι χρειάζεται συλλογική δουλειά.

Το άρθρο έχει ως εξής:

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Μετά από μια «χαμένη» 12ετία είναι πια ισχυρές και αξιόπιστες οι ενδείξεις ότι η δημοφιλής και ιστορική Παναχαϊκή βρίσκεται στον δρόμο της.

Πήρα και εγώ από την ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η μεταβίβαση χρεών παλαιών ΠΑΕ σε νέες θα έχει ισχύ από την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την «κοκκινόμαυρη» ομάδα, γιατί θ’ απαλλαγεί από τα οικονομικά βάρη παρελθόντων ετών.

Εκτιμώ λοιπόν, κι εγώ ότι ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός για την αναγέννηση της Παναχαϊκής χωρίς να γυρίζει το βλέμμα της με τρόμο στα παλαιά. Η «Παναχαϊκή Συμμαχία» φρονώ ότι παρέχει τα εχέγγυα για να αναπτυχθεί στην Πάτρα το συνεταιριστικό μοντέλο της αθλητικής δράσης (όπως αντίστοιχα για την 10ετία των ’90 με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, άσχετα αν εγκλωβίσθηκε στις «δαγκάνες» των μνημονίων), αρκεί να υπερτερήσει το συλλογικό πνεύμα έναντι της όποιας προσωπικής φιλοδοξίας. Δεν έχω κάποιο λόγο να ανησυχώ για το δεύτερο, αλλά καλό είναι να έχουμε εμπεδωμένη την αντίληψη ότι η σημερινή εποχή απαιτεί συνενώσεις δυνάμεων και κοινές δράσεις, γιατί μόνο τότε πολλαπλασιάζονται τα ποσοστά επιτυχίας ενός εγχειρήματος.

Όταν αναφερόμαστε στην Παναχαϊκή, το δεύτερο ιστορικότερο σωματείο της χώρας , είναι προφανές ότι το νέο ξεκίνημα πρέπει να πετύχει. Χρειάζεται όμως, να επιδειχθεί κατανόηση, να δοθεί εύλογη πίστωση χρόνου και όλοι (εκπρόσωποι φορέων, τοπική κοινωνία, φίλαθλοι και οπαδοί) να είμαστε αρωγοί της προσπάθειας για να ξαναδούμε την Παναχαϊκή στην φυσική της θέση, που είναι ασφαλώς η Super League.

Παράλληλα, οφείλω να τονίσω ότι ακρογωνιαίο λίθο της επερχόμενης επιτυχίας, θ’ αποτελέσει η αμοιβαία εκτίμηση, η αγαστή συνεργασία και η αλληλοβοήθεια ανάμεσα στην «Παναχαϊκή Συμμαχία» και το Δ.Σ. της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης, που κουβαλάει τα δικά του βάρη κι έχει την ευθύνη να φροντίζει τα ερασιτεχνικά τιμήματα των σωματείων. Περιττεύει ίσως να υπενθυμίσω ότι στις ομάδες που επικράτησε το σαράκι της καχυποψίας και της διχόνοιας τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά…

Με αυτές τις από καρδιάς σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στην κοινή προσπάθεια ΠΓΕ-«Παναχαϊκής Συμμαχίας» και καλή αθλητική χρονιά στην ηγέτιδα δύναμη του αθλητισμού της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.