Μέξας: «Όλοι μέτριοι και κάτω»

Εμφανώς προβληματισμένος από την εικόνα που εμφάνισε η ομάδα του σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ήταν μετά το φινάλε και την ήττα από τον Προμηθέα, ο τεχνικός του Απόλλωνα, Κώστας Μέξας. Αναλυτικά τόνισε:

«Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια για τον Προμηθέα για τη νίκη του η οποία ήταν απόλυτα δίκαιη καθώς έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Εμείς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί, αργοί στις αποφάσεις μας στην επίθεση καθώς επίσης και στις αντιδράσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Προμηθέας να πάρει το μομέντουμ και να οδηγηθεί στη νίκη.

Εμείς καλούμαστε να δούμε τι κάναμε λάθος. Όταν από τους 9 παίκτες μας που έπαιξαν ήταν όλοι μέτριοι και κάτω σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε καλά όλη την εβδομάδα, πνευματικά και αγωνιστικά και η ευθύνη είναι δική μου και την αναλαμβάνω φυσικά. Θεωρώ ότι μας έκανε τελικά κακό η εμφάνιση μας μέσα στον ΠΑΟΚ» και συμπλήρωσε:

«Τα δυο καλά παιχνίδια με Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ αποπροσανατόλισαν ουσιαστικά το μυαλό μας. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στην άμυνα που έπαιξε ο Προμηθέας με τις αλλαγές. Η αντίπαλη ομάδα βρήκε λύσεις και πήρε αυτοπεποίθηση ενώ εμείς είχαμε κακές αποφάσεις και το πληρώσαμε. Δυστυχώς δεν βρεθήκαμε σε καλή ημέρα και ήταν μια κακή ήττα για εμάς μέσα στην έδρα μας».

Ο αρχηγός των Πατρινών, Δημήτρης Βεργίνης, υποστήριξε: «Ξέρουμε ότι για εμάς είναι ένα δύσκολο βράδυ. Μας πόνεσε πολύ αυτή η ήττα. Θέλουμε να ζητήσουμε ένα συγνώμη από τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο αλλά χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια και τη νίκη του Προμηθέα όταν βάζει μόλις 53 πόντους στο γήπεδο σου τότε είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις.

Κάναμε λάθη που μας στοίχισαν, επιθετικά δεν είχαμε καλές επιλογές ενώ κάποια σουτ ψυχολογίας του Προμηθέα του έδωσαν μια ασφαλή διαφορά μέχρι το τέλος. Είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε, θα δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ για να είμαστε έτοιμοι για τη δύσκολη συνέχεια. Ξέραμε ότι ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση, αυτή είναι άλλωστε και η δουλειά μας που πρέπει να κάνουμε. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να βάλουμε τους ξένους στο παιχνίδι όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί».