Μέξας: «Για μια καλή εμφάνιση»

Μιλώντας στην «Match» ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας, Κώστας Μέξας, μίλησε για το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και για τη συνέχεια της πατρινής ομάδας στο πρωτάθλημα και το επόμενο ματς με τη Δόξα στη Λευκάδα.

– Τι επιδιώκει ο Απόλλων από το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ;

«Τι άλλο, από το να παρουσιάσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα στο παρκέ και απέναντι στις πολλές δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Είναι παιχνίδι μέσα από το οποίο ψάχνουμε τα περισσότερα δυνατά κέρδη, και θα επιδιώξουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Έχουμε δείξει ήδη ένα καλό πρόσωπο σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, ακολούθησε η πολύ καλή μας εικόνα με τον Κόροιβο και κόντρα στον ΠΑΟ, παρότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικό ματς, θέλουμε κι εδώ να κάνουμε μια καλή εμφάνιση».

– Το μυαλό όλων όμως δεν θα είναι στο επόμενο ματς με τη Λευκάδα;

«Όχι, γιατί προηγείται αυτό της Δευτέρας που χρήζει τεράστιας αυτοσυγκέντρωσης και… αλίμονο αν έχουμε κατά νου το επόμενο ή οποιοδήποτε άλλο. Το ξέρουν πολύ καλά τα παιδιά, το έχουμε αναλύσει και πιστεύω ότι και στην πράξη θα το δείξουν με την εμφάνιση τους στο παρκέ. Θέλουμε στο ματς αυτό να κάνουμε αγωνιστικά έστω και μισό βήμα μπροστά, θα είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας».

– Σας προβληματίζει το ότι δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για το ματς με τη Δόξα;

«Το πρόγραμμα το ξέραμε από την αρχή, άρα δεν υπάρχει στοιχείο αιφνιδιασμού ή οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε, στο έμψυχο δυναμικό έχουμε αρκετούς παίκτες για να κάνουμε το ροτέσιον που χρειάζεται για τα δυο αυτά παιχνίδια, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

– Στις πόσες νίκες θα κριθεί η παραμονή, υπάρχει ένα «ταβάνι»;

«Όχι από τώρα είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους υπολογισμούς, προέχουν τα παιχνίδια που έρχονται, το καθένα με τη σειρά του».