Με επιτυχία η εκδήλωση στο γήπεδο του Απόλλωνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 το πρωί στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα η αθλητική, μαθητική εκδήλωση στην οποία εκατοντάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κοντά στους 1500) είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να συνομιλήσουν αλλά και πάρουν αυτόγραφα από σημαντικούς αθλητές μας όπως ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο Παύλος Μάμαλος, ο 4ος Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, Αντώνης Τσαπατάκης, κ.α.

Η εκδήλωση έγινε από την Αντιπεριφέρειας Αχαϊας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου IRIS- Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας.

Τα παιδιά είχαν ακόμη την ευκαιρία να ακούσουν και να συναντήσουν από κοντά τον Κώστα Κατσουράνη, τεχνικό διευθυντή της ομάδας ποδοσφαίρου της Παναχαικής αλλά και την Ολυμπιονίκη του beach volley Βάσω Καραντάσιου, τον Πατρινό παραολυμπιονίκη στην άρση βαρών σε πάγκο Νίκο Γκουντάνη, τον παίκτη μπάσκετ Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Απόλλων Πατρών, σε διοικητικό πλέον πόστο, και την Πατρινή κολυμβήτρια Νόρα Δράκου καθώς και τον 60χρονο σήμερα Κώστα Πετρόπουλο, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστή και προπονητή, στον οποίο και έχει δοθεί η προσωνυμία «Νουρέγιεφ» του μπάσκετ.

Φυσικά, το παρών, ως οικοδεσπότης, έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος που ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χαρά και τον ενθουσιασμό των μαθητών, δήλωσε τα εξής: “θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σημαντικούς αθλητές μας Πετρόπουλο Κώστα, Κατσουράνη Κώστα, Γκουντάνη Νίκο, Νόρα Δράκου, Βάσω Καραντάσιου, Αργυρόπουλο Νίκο, Μάμαλο Παύλο, Τσαπατάκη Αντώνη που με την παρουσία τους στην εκδήλωση μετέφεραν στα παιδιά μας τόσο σημαντικά για την κοινωνία μηνύματα όπως η μη αποδοχή του ρατσισμού, ο σεβασμός του αντιπάλου, η ισότιμη συμμετοχή, ο αποκλεισμός της βίας από τον αθλητισμό και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω, την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε & Δ.Ε. Δ. Ελλάδος, για την σημαντική συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους δασκάλους και τους καθηγητές που συνόδευσαν τα παιδιά με ασφάλεια στην εκδήλωση, την Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας, που συντόνισε επιτυχώς την μετακίνηση των μαθητών, την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού που πρόθυμα συνέβαλε στην ασφάλεια των παιδιών μας, τους εθελοντές της Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων που από νωρίς προσήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης και μας βοήθησαν στην ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, τον Απόλλωνα Πατρών για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές των “Μαχητών” και της “Μέριμνας” καθώς και των σχολείων που μετείχαν στους αγώνες και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους αθλητές και τις διοικήσεις του Προμηθέα και του Απόλλωνα, Πατρών για την συμμετοχή τους, την ΕΣΚΑ-Η για την συμβολή της στην πραγματοποίηση του αγώνα καλαθοσφαίρισης και την Έλενα Σαρλή για το συντονισμό της εκδήλωσης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση αυτή που είχε σκοπό και αποτέλεσμα την μετάδοση του μηνύματος “Όλοι έχουν δικαίωμα στον Αθλητισμό”».

Στη διάρκεια της αθλητικής – μαθητικής εκδήλωσης, αθλητές του Απόλλωνα και του Προμηθέα έπαιξαν μαζί και σκόραραν με τους αθλητές των «Μαχητών» και της «Μέριμνας» ενώ διεξήχθη και αγώνας μπάσκετ μεταξύ ομάδων των συμμετεχόντων σχολείων.

*Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, στην πλατεία Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση μεταξύ διακεκριμένων αθλητών και Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Προπονητών της περιοχής της Πάτρας και της Αχαΐας με στόχο την αναγνώριση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, διακρίσεων και περιστατικών βίας κατά τη διάρκεια άθλησης των παιδιών, ηλικίας 6 έως 15 ετών.

Στο μαθητικό/αθλητικό event παρέστη και ο Φίλιππος Καμίσης, πρόεδρος του Απόλλωνα.