«Κοιτάμε μπροστά…»

Στη Θεσσαλονίκη έμεινε μετά το τέλος του αγώνα της Πυλαίας με τον ΠΑΟΚ ο τεχνικός του Απόλλωνα Κώστας Μέξας για να δει τους δικούς του και από σήμερα το απόγευμα επιστρέφει στην Πάτρα, για το ντέρμπι «φωτιά» με τον Προμηθέα.

Ο Κερκυραίος προπονητής μετά την πολύ «σκληρή» ήττα από τον ΠΑΟΚ, δεν είχε διάθεση για πολλά λόγια, αναγνωρίζοντας κι αυτός προφανώς τον πολύτιμο βαθμό που «χάθηκε» κατ’ αυτό τον τρόπο. Ο Μέξας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την «Match» έδειχνε στα λόγια του μια γλυκόπικρη γεύση από τον «απολογισμό» του αγώνα.

«Τι να λέμε τώρα, χάσαμε μοναδική ευκαιρία για μια τεράστιας σημασίας νίκη εκτός έδρας. Ότι και να πούμε τώρα εκ των υστέρων, δεν αλλάζει τα δεδομένα. Το παιχνίδι έφυγε και δεν γυρίζει πίσω. Έτσι είναι το άθλημα κι αυτή είναι η ομορφιά του», σχολίασε με τα λόγια να βγαίνουν με δυσκολία. Ήθελε κι αυτός μια τέτοια μεγάλη νίκη που θα έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα, δεν ήλθε όμως.

«Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, γύρισαν το ματς αλλά στο τέλος που το παιχνίδι θα κρινόταν στο σουτ εμείς δεν το βάλαμε. Πρέπει να το ξεχάσουμε άμεσα και να επικεντρωθούμε στη συνέχεια και στο επόμενο εντός. Θα επιδιώξουμε τη βελτίωση της ομάδας, κάτι που μπορεί να γίνει. Στο τέλος της 3ης περιόδου είχαμε την μπάλα. Είμαστε 10 πόντους μπροστά και παίζουμε με το χρόνο αντί να εκδηλώσουμε επίθεση και στο τέλος δεχόμαστε καλάθι από τον Χρυσικόπουλο. Έτσι ξεκίνησε και η 4η περίοδος. Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτοπεποίθηση και παρότι έπαιξε με 3 ψηλούς δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ο Χίκι έβαλε 2 σουτ και ανακάμψαμε, αλλά δεν βάλαμε τα μεγάλα σουτ στο φινάλε, δεν βγάλαμε και την κρίσιμη άμυνα στο τέλος και χάσαμε».