Κοινή προετοιμασία ΝΟΠ και Vienna

Στην Πάτρα θα βρεθεί για μία εβδομάδα (28/08 – 04/09) η αυστριακή ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών International Waterpolo Vienna (IWV), φιλοξενούμενη του ΝΟΠ για κοινή προετοιμασία. Κάθε χρόνο, η ομάδα IWV προγραμματίζει ένα καμπ προετοιμασίας στις αρχές της αθλητικής περιόδου στην Νότια Ευρώπη και συνήθως πήγαιναν στην Ιταλία ή την Μάλτα.

Φέτος όμως αποφάσισαν να έρθουν στην Πάτρα για πρώτη φορά.

Οι επαφές υπήρχαν από παλιά με την διοίκηση του συλλόγου, καθώς οι Βιεννέζοι είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να έρθουν στην Πάτρα για κοινή προετοιμασία με τον ΝΟΠ. Στην αποστολή στην Πάτρα θα συμμετέχουν περίπου 20 άτομα, εννέα εκ των οποίων παίζουν στην πρώτη ομάδα.

Η δυναμικότητα στο αυστριακό πρωτάθλημα είναι μικρότερη από ότι στην Ελλάδα, καθώς οι ομάδες λειτουργούν σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά η ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους δεν λείπει, καθώς πολλές ομάδες έχουν παίχτες από γειτονικές χώρες που φοιτούν ή εργάζονται στην Αυστρία.

Ας κάνουμε μια μικρή αναφορά σε αυτή την ξεχωριστή ομάδα πόλο της Βιέννης την International Waterpolo Vienna IWV . (http://www.iwv-summerstage.at/).

Ο σύλλογος IWV, ιδρύθηκε πριν από μερικά χρόνια στην Βιέννη (Αυστρία) και αποτελείται από άτομα διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν, σπουδάζουν ή εργάζονται στην Βιέννη και αγαπούν και αγωνίζονται ερασιτεχνικά με την υδατοσφαίριση (μεταξύ των οποίων και έλληνες στα ιδρυτικά μέλη).

Παρά το γεγονός ότι η Αυστρία είναι από τις πρώτες χώρες που έπαιξαν το πόλο στις αρχές του 1900, ποτέ αυτό δεν αναπτύχτηκε συστηματικά όπως στις γειτονικές της χώρες και παρέμεινε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, σε αντίθεση με την κολύμβηση.

Ο σύλλογος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Αυστρίας (όπου κυριαρχεί η ομάδα του Ινσμπουργκ και Σάτσμπουρκ), αλλά και με τρεις δικές του ομάδες στο τοπικό πρωτάθλημα της Βιέννης. Στην φετινή χρονιά η ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση στην Α1 κατηγορία της Αυστρίας και την πρώτη στα τοπικά πρωταθλήματα της Βιέννης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών περιμένει με ενδιαφέρον την αθλητική επίσκεψη των φίλων αυστριακών και θα κάνει ότι μπορεί ώστε να έχουν μια ευχάριστη διαμονή στην Πάτρα και να τύχουν της πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας.

Αποτελεί στόχο της διοίκησης, με την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση των ξενώνων του, να αναπτύξει σχέσεις με ξένες ομάδες και υλοποιεί κοινές προετοιμασίες στις εγκαταστάσεις του.