Καλινόσκι: «Κάποια στιγμή θα έμπαιναν…»

Ήταν λογικό ότι ο Τάιλερ Καλινόσκι με τους 28 πόντους του κόντρα στο Ρέθυμνο και μάλιστα με το εξωπραγματικό (8/12τρ.) θα αποτελούσε το πρόσωπο της αγωνιστικής. Έτσι κι έγινε, με τον Αμερικάνο σούτινγκ γκαρντ των «μελανόλευκων» να τραβάει πάνω του τα βλέμματα σε πανελλαδικό επίπεδο και να μην προλαβαίνει να δίνει… εξηγήσεις:

«Γνωρίζαμε πως θα βρούμε ανοιχτά σουτ. Με τον τρόπο που παίζει το Ρέθυμνο στα σκριν, ξέραμε πως θα έχουμε τέτοια σουτ. Ένιωθα καλά, παρά το γεγονός ότι δεν έβαλα κανένα τρίποντο στα πρώτα δύο ματς. Ξέρω ότι είμαι καλός σουτέρ, περίμενα να βρω τον ρυθμό μου. Είχα πολλά ελεύθερα σουτ, οι συμπαίκτες μου με βρήκαν στη σωστή θέση και εγώ τα έβαλα. Κάποιες φορές μπαίνουν, κάποιες όχι. Στα πρώτα δύο ματς δεν τα κατάφερα. Τώρα στο τρίτο ματς, είχα παραπάνω εβδομάδες προπονήσεις, νιώθω καλύτερα, το ένιωσα αυτό και στο ματς από ένα σημείο και μετά, οι συμπαίκτες μου έκαναν καλή δουλειά και μπήκαν τα σουτ.

Ένα πράγμα που έμαθα μεγαλώνοντας ως σουτέρ είναι ότι πρέπει να έχεις μικρή μνήμη. Ακόμη κι αν χάσεις πέντε σουτ στη σειρά, θα πρέπει να το ξεχάσεις και να πιστέψεις πως το επόμενο θα μπει. Γνώριζα πως δεν πρέπει να αλλάξω κάτι στη μηχανική του σουτ μου. Έπρεπε να επιμείνω σε αυτό που με έχει φέρει μέχρι εδώ και να είμαι άνετος», τόνισε ο Καλινόσκι.