Η σφραγίδα του Βετούλα

Σε παιχνίδια που έχουν τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μετράνε και καθορίζουν την τελική τους εξέλιξη και σε μια από αυτές, ο Νίκος Βετούλας ήταν αυτός που από την άκρη του πάγκου οδήγησε με ασφάλεια τον Προμηθέα στην τελική επικράτηση επί του Απόλλωνα.

Ο πατρινός προπονητής στην πρώτη του παρουσία ως αντίπαλος των «μελανολεύκων» μέσα στην Περιβόλα (είτε ως παίκτης, είτε κι ως προπονητής), φάνηκε απόλυτα προετοιμασμένος για να φέρει σε πέρας με επιτυχία την αποστολή του. Δεν είχε καθόλου «τρακ» ούτε καν στο ξεκίνημα, όπου τιμήθηκε από τους γηπεδούχους για την προσφορά του στο σύλλογο μέσα σε «καταιγισμό» χειροκροτημάτων αλλά και το «ευχαριστώ» και του ίδιου προς τον κόσμο, ήταν όμως πεντακάθαρο ότι ήθελε πολύ περισσότερο από τον καθένα να φύγει στο τέλος νικητής, όπως κι έγινε.

Διαχειρίστηκε πολύ καλά την εξέλιξη του 40λεπτου με σωστές αλλαγές την ώρα που έπρεπε και δικαιώθηκε σχεδόν για όλες τις κινήσεις του. «Μπλόκαρε» για τα καλά τα επιθετικά ατού του Απόλλωνα, ακόμη και στα μακρινά σουτ και προφανώς αυτό το 1/17 τρίποντα των γηπεδούχων έχει την «εξήγηση» του στην άκρως πιεστική άμυνα που έθεσε σε εφαρμογή από το ξεκίνημα του αγώνα.

Όπως λέει και η παροιμία , «ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται» και ο Βετούλας σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για την ομάδα του, τα πήγε περίφημα στην άκρη του πάγκου.