Η Δημοτική συγκέντρωση με θέμα την επιχορήγηση για τα γήπεδα

Με τη μαζική παρουσία Αθλητικών Ενώσεων και Συλλόγων, αθλητών, προπονητών, φιλάθλων και εκπροσώπων Δημοτικών Παρατάξεων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση – συζήτηση, που οργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου με θέμα την διεκδίκηση οικονομικής επιχορήγησης από την Γ.Γ. Αθλητισμού για την επίλυση των καυτών προβλημάτων της φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης και εκσυγχρονισμού των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣΑ) Δημήτρης Μπαλαφούτης και ο Πρόεδρος Αθλητικής Ένωσης Σωματείων Δυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Γιάννης Παυλάκης
Ομιλητής ήταν ο σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στον Αθλητισμό Τάκης Πετρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού , τόνισε ότι «ο Δήμος τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει επιδοτηθεί ούτε με ένα ευρώ από το Υπουργείο Αθλητισμού για τις ανάγκες άθλησης του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, εκτός του παραδοσιακού προγράμματος άθλησης για όλους, που έτσι κι αλλιώς καλύπτει ένα απειροελάχιστο ποσοστό των πραγματικών αναγκών της πόλης κι επί πλέον διαφαίνονται προθέσεις από την Γ.Γ.Α. να περικοπεί και αυτό εφέτος κατά 30% ακόμη και στην ευαίσθητη κατηγορία των ΑΜΕΑ».

Σημείωσε ότι «η Δημοτική Αρχή υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλίες και μέτρα σε δύσκολες συνθήκες με μειωμένο κατά 62% προϋπολογισμό για την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας τους και τη δωρεάν διάθεση των αθλητικών χώρων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τη νεολαία και τους εργαζόμενους».

Η Δημοτική Αρχή (μέσω των Δ.Ε.) έχει ζητήσει εδώ και μήνες συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και την Γ.Γ. Αθλητισμού για να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις του Υπουργείου για τη φύλαξη και την καθαριότητα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας & Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, και Αρχιτεκτονικού Έργου, και Καθαριότητας, Χρήστος Κορδάς, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κοινή θέση ότι θα κλιμακωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση οικονομικής επιχορήγησης από την Γ.Γ. Αθλητισμού για την επίλυση των καυτών προβλημάτων της φύλαξης, της καθαριότητας, της συντήρησης και του εκσυγχρονισμού των δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων.