Γραπτή διαμαρτυρία από τα σωματεία της Πάτρας

Την έγγραφη διαμαρτυρία τους για την οικονομική πολιτική μίσθωσης του ΠΕΑΚ στο Κουκούλι και το πρόγραμμα προπονήσεων, απέστειλαν όσα τα σωματεία που γυμνάζονται στο εν λόγω γήπεδο. Αναλυτικά:

«Κύριε Γενικέ, αγαπητοί κύριοι.

Κατόπιν επικοινωνίας με τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΕΑΚ Πάτρας κ.κ. Ν. Βαρελά (τακτικό) και Ε. Ξυγκάκη (αναπληρωματικό) όπου κληθήκαμε και παρευρεθήκαμε σε γραφείο των εγκαταστάσεων του Α. Πεπανός την 13/9/16 και μας έγινε εισήγηση:

– για την προσκόμιση διαφόρων εγγράφων των συλλόγων μας τα οποία ήδη έχετε στην κατοχή σας ως μέλη-σωματεία της δυνάμεώς σας.

– για τα κριτήρια που έχετε υποδείξει ώστε να πάρουμε ώρες για προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι Πάτρας.

– για το πρόγραμμα των προπονήσεων, που διαφοροποιήθηκε φέτος ως προς τον τρόπο σχεδιασμού του. Εδώ και 37 χρόνια γινόταν πρωτίστως κατόπιν συνεννόησης των αιτούντων σωματείων και αθλημάτων, εγκρινόταν από το Δ.Σ. και κατόπιν αναρτιόταν από τον δ/ντη προσωπικού.

– μας ανακοινώθηκε ότι η προπόνηση κάθε ομάδος δεν θα έχει διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά όπως εδώ και χρόνια εφαρμόζεται για κάθε ημερήσια προπόνηση

(πρακτικά και επιστημονικά), αλλά θα είναι διάρκεια μιας ώρας και θα κοστολογείται κατόπιν απαιτήσεως σας :

Μια ώρα : 6,00 ευρώ + 24% ΦΠΑ = 7,44 ευρώ.

Μία ώρα και 30 λεπτά: 9,00 ευρώ + 24% ΦΠΑ = 11,16 ευρώ.

Δύο ώρες : 12,00ευρώ +24% ΦΠΑ = 14,88 ευρώ.
Κύριε Γενικέ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ για την παραπάνω εισήγηση, διότι πιστεύουμε ότι στις

ημέρες οικονομικής κρίσης που η χώρα μας διανύει, η οικονομική πολιτική με σύμβαση παραχώρησης χρήσης του γυμναστηρίου, επί αντίστοιχης μίσθωσης, με εγγυητή πληρωμής, που εφαρμόστηκε από την περσινή περίοδο για πρώτη φορά στην πόλης μας, δεν είναι ορθό, ιδίως για το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο που σημειωτέον δεν διαθέτει:

– θέρμανση, ζεστό νερό, σωστό φωτισμό (δεν αλλάχτηκε την περσινή περίοδο ούτε μια λάμπα),

– χρίζει βαψίματος, στεγανοποίησης οροφών (στάζει όταν βρέχει), αποδυτηρίων κ.λ.π. και γενικότερων συντηρήσεων,

σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είμαστε ποδοσφαιρικά ή καλαθόσφαιρας ανώνυμες εταιρίες, αλλά σωματεία ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα, χωρίς τακτικές επιχορηγήσεις από το κράτος. Είμαστε υποχρεωμένοι να συντηρήσουμε τους συλλόγους μας και να πληρώνουμε όλα τα έξοδα των επίσημων αγώνων μας (μετακινήσεις, διαιτησίες, κριτές, γιατρούς),

-2-

ρουχισμό, υπόδηση, κ.λ.π. είτε από τις συνδρομές των μελών μας είτε επιβαρύνοντας τις οικογένειες των αθλητών-τριων μας .

Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιχορήγηση του ΠΕΑΚ Πάτρας από την γ.γ.Α. είναι ελλιπής λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα διανύει δύσκολα οικονομικά χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι μας αγαπάμε τον αθλητισμό και συνεισφέρουμε. Δεν μπορούμε όμως να αντιληφτούμε το μέτρο κοστολόγησης μιας αθλητικής εγκατάστασης (κλειστό Κουκούλι με έτος κατασκευής το 1979) όπου η ορισθείσα διοίκηση της γ.γ.Α. ζητά υπέρογκα ποσά μίσθωσης ανά προπόνηση, σε αντίθεση με τον Δήμο Πατρέων που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ το Παμπελοποννησιακό σταδίο (έτος κατασκευής 2004,ένα τσιμεντένιο τείχος χωρίζει τις δύο εγκαταστάσεις) για όλα τα σωματεία και όσες προπονητικές ώρες χρειάζονται.

Αντιλαμβανόμαστε ότι και εμείς από την μεριά μας πρέπει να συνεισφέρουμε για να μπορέσουμε να μείνουν ανοικτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα χρόνια της κρίσης, γι αυτό σας προτείνουμε:

Α). Το πρόγραμμα προπονήσεων να αποφασισθεί στο Δ.Σ. του ΠΕΑΚ κατόπιν διαλογικής συζήτησης και συνεννόησης των σωματείων, όπως τόσα χρόνια πριν γινόταν.

Β). Η διάρκεια κάθε προπονητικής ώρας να είναι: 1 ώρα και 30 λεπτά και δίκαιη για όλους τους συλλόγους.

Γ). Η οικονομική εισφορά των σωματείων για κάθε προπονητική ώρα να αντιστοιχεί στο ποσό των:

3,00 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου και του ΦΠΑ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι ως σύλλογοι να σας καταθέσουμε τις σφραγίδες των σωματείων μας και τα αθλητικά δελτία εκατοντάδων αθλητών-τριων μας , αφού δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης και δεν θα μπορούμε να εκπληρώσουμε τις συμβατές υποχρεώσεις των καταστατικών μας.

Τέλος στην ιδιαίτερη αυτή πρόταση μας καλούμε και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΠΕΑΚ Πάτρας να καταθέσουν και αυτοί με την σειρά τους τις παραιτήσεις τους, μιας και ένα ακόμη ζωντανό κύτταρο – γυμναστήριο του αθλητισμού θα κλείσει και οι αθλητές-τριες μας θα οδηγηθούν σε ‘’ άλλους δρόμους ‘’ μακριά από τον αθλητισμό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – διευκρίνιση συντονιστής της διαμαρτυρίας μας ορίζεται ο κ. Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, αντιπρόεδρος Τ.Ε.Χ. Πελοποννήσου, εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε., στο τηλ. 6944632563, fax. 2610310345.»