Γκίκας: «Ο Προμηθέας έχει ήδη πετύχει»

Μπορεί να έμεινε άποντος (0/4τρ.) για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής με τη φανέλα του Προμηθέα ο Νίκος Γκίκας, όμως ήταν αυτός που έδωσε την πάσα ασίστ στον Κλαρκ για την τρίποντη βόμβα στο φινάλε με το Λαύριο που χάρισε τη μεγάλη νίκη στους Αχαιούς.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε χθες το μεσημέρι στο «ράδιο Γάμμα» για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα παρακάτω:

– Για την επιλογή του να «κλείσει» από νωρίς στον Προμηθέα:

«Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για μένα, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου με προσέγγισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι όταν ήλθε η πρότασή τους ήταν αδύνατο να πω όχι.

Όπου κι αν ρώτησα, μόνο άκρως κολακευτικά σχόλια έμαθα για την όλη του λειτουργία, πουθενά κάτι το αρνητικό άρα δεν είχα κανένα ενδοιασμό για να μην πω το ναι από τόσο νωρίς χρονικά».

– Για το πώς βλέπει την «πρώτη» του Προμηθέα στην μεγάλη κατηγορία:

«Είμαστε μια νέα ομάδα που σημασία στο ξεκίνημα έχει το μάζεμα όσο το δυνατό περισσοτέρων βαθμών κι από κει και πέρα φυσικά θέλουμε και να παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ, αφού μπορούμε. Ο Προμηθέας με όλες τις κινήσεις που κάνει δείχνει και νομίζω θα το πετύχει να μείνει δηλαδή για χρόνια στο άθλημα, το ίδιο το άθλημα χρειάζεται τέτοιες ομάδες και ανθρώπους όπως είναι ο κ. Λιόλιος και οι συνεργάτες του.

Μη ξεχνάτε ακόμη ότι ο προμηθέα διαθέτει και στο Ελληνικό του στοιχείο πολύ καλές μονάδες, παίκτες πρώτης γραμμής που ξέρουν καλά την κατηγορία και είναι σε θέση να βοηθήσουν στην ακόμη πιο γρήγορη προσαρμογή και των ξένων παιδιών που είναι κοντά μας».

– Για το ξεκίνημα της ομάδας στις 6 πρώτες αγωνιστικές:

«Οι στόχοι που είχαμε θέσει έχουν υλοποιηθεί, τρεις νίκες σε έξι παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός απολογισμός που μας βοηθάει για να έχουμε λιγότερο άγχος και πίεση στη συνέχεια, παρότι τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει, είναι πολύ νωρίς.

Το ξέρουμε πολύ καλά, δεν χαλαρώνουμε με τίποτα και προχωράμε ένα-ένα τα ματς ξεχωριστά. Κάθε ομάδα στη συνέχεια είναι δεδομένο ότι θα επιδιώξει να παίξει και καλύτερα, στην αρχή της κάθε χρονιάς όμως δικαιολογημένα υπάρχει νευρικότητα».

– Για την έδρα της ομάδας και τη στήριξη του κόσμου:

«Το μπάσκετ στα παιχνίδια του Προμηθέα είναι χαρά, γιορτή, σκέτη απόλαυση για μικρούς και μεγάλους και αυτό είναι κάτι που έχει παρουσιαστεί στην πράξη. Παίζουμε σε ένα γήπεδο στολίδι, για το οποίο η διοίκηση του συλλόγου έχει κάνει το παν για να έχουμε κι εμείς αλλά και οι φίλαθλοι όλες τις ανέσεις.

Ο Προμηθέας έχει δείξει ότι θέλει να προσελκύσει, να κερδίσει όλο αυτό τον κόσμο που έρχεται να μας δει και σίγουρα δεν είναι φανατικοί οπαδοί του, αλλά αγαπούν το άθλημα γενικότερα. Γι’ αυτό πασχίζει η διοίκηση αλλά και μείς μέσα στο παρκέ με τη χαρά της νίκης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να είναι σίγουροι όλοι».