Χαμηλά το κεφάλι στον Προμηθέα

Με την απαιτούμενη ηρεμία και μακριά από το οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την αγωνιστική προσήλωση που θα χρειαστεί, η ομάδα του Προμηθέα εισέρχεται από σήμερα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το κλασικό αχαϊκό ντέρμπι με τον Απόλλωνα στην Περιβόλα, το απόγευμα του Σαββάτου.

Στις τάξεις του Προμηθέα, οι πάντες γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αυτού αγωνιστικού «ραντεβού», όμως ο Βετούλας προσπαθεί από το ξεκίνημα της εβδομαδιαίας προετοιμασίας να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους.

Γιατί και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο με μια τέτοια ταχτική θα είναι σε θέση να ελπίζει ότι θα μείνει ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος, διεκδικώντας και παίρνοντας τους δυο πολύτιμους βαθμούς, τους οποίους χρειάζεται η ομάδα του.

Οι δυο σερί τελευταίες ήττες «συνοδεία» όχι και των καλύτερων δυνατών εμφανίσεων, είναι κάτι που παραμένει «νωπό» σε όλους και για το λόγο αυτό αναζητείται ένα μεγάλο διπλό,, όπως αυτό στην Περιβόλα, το οποίο αν έλθει είναι σίγουρο θα βελτιώσει αισθητά ψυχολογία και βαθμολογική θέση εντός των τειχών της.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα ανήκουν στον Προμηθέα, αλλά τα προηγούμενα χρόνια είχαν το «πέρασμα» τους από τον Απόλλωνα από διάφορα πόστα, με πρώτο και καλύτερο τον Βετούλα.

Ο προπονητής του Προμηθέα υπήρξε, ως παίκτης του Απόλλωνα, βασικό στέλεχος στις μεγάλες πορείες των «μελανόλευκων» στην Α1 Εθνική από το 1994 έως και το 1999, όταν «μετακόμισε» στον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ως χεντ κόουτς του Απόλλωνα την περίοδο 2010-2015 οδήγησε το πατρινό συγκρότημα σε απανωτές ανόδους από την Β΄ Εθνική μέχρι την Α1, καθώς επίσης και σε καλές πορείες στη μεγάλη κατηγορία, με αποκορύφωμα την προ διετίας παρουσία στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.