Αποκλειστικός Δ. Γκίνο: «Γίνεται δουλειά Α’ Εθνικής»

Ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων εβδομάδων ήταν για την Παναχαϊκή ο νεαρός μέσος Δημήτρης Γκίνο, που μπήκε αλλαγή και άλλαξε την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με την Αχαϊκή, ενώ συνέβαλε και για το «διπλό» στο Ζευγολατιό. Κέρδισε μάλιστα και πολλούς φαν, καθώς όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του.

Ο 22χρονος μέσος που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, μίλησε στην εφημερίδα «Match» και τον Μάριο Αγγελόπουλο για την παρουσία του στους «κοκκινόμαυρους», τα όνειρά του και το τι θέλει να πετύχει με τη νέα του ομάδα.

Μετά την πετυχημένη σου σεζόν με Άρη, γιατί διάλεξες Παναχαϊκή;

Ο Άρης και η Παναχαϊκή είναι δυο μεγάλες ομάδες με κόσμο και ιστορία. Ανεξαρτήτως της κατηγορίας είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει γι’ αυτές τις ομάδες. Η Παναχαϊκή πληροί όλες τις προϋποθέσεις για κάποιον επαγγελματία, ώστε να μπορέσει να δουλέψει και να αναδειχθεί μέσα από το σύνολο. Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται φέτος σε συνδυασμό με τις μεγάλες προσωπικότητες που βρίσκονται στο σύλλογο είναι ο κυριότερος λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Και θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ για την ευκαιρία αυτή που μου δίνουν ώστε να φορώ τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Ποιος είναι ο δικός σου στόχος μέσα από την ομάδα;

Να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ, δίνοντας το 100% σε κάθε αγώνα, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει και το δικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Είσαι λίγες ημέρες στο σύλλογο αλλά μια πρώτη γνώμη έχεις σχηματίσει. Ποιο πιστεύεις πως είναι το μεγαλύτερο όπλο σας φέτος;

Από την πρώτη κιόλας ημέρα έμεινα εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που έχει ξεκινήσει στην Παναχαϊκή. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια και το όπλο μας είναι η ενότητα. Οι προπονήσεις και η δουλειά συνολικά γίνονται σε πρότυπα Α’ Εθνικής και αυτό μας δίνει δύναμη να βελτιωνόμαστε ολοένα και περισσότερο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Ποια θέση σου αρέσει να παίζεις και πιστεύεις πως μπορείς να προσφέρεις καλύτερα;

Μου αρέσει να παίζω στο χώρο του κέντρου. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μπορώ να αγωνιστώ και σε άλλες θέσεις. Είμαι στη διάθεση του κόουτς να με χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε θέση θεωρεί πως θα γίνω χρησιμότερος για το σύνολο. Η δική μου δουλειά είναι να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις, να βελτιώνομαι και να παίρνω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται.

Ένα σχόλιο για τον κόσμο της Παναχαϊκής;

Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι εκπληκτικό. Ακόμα καλά-καλά δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ο κόσμος μας δείχνει τη στήριξή του εμπράκτως. Είμαι βέβαιος πως όσο περνάει ο καιρός θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι της ομάδας στο γήπεδο. Ευχαριστούμε για την παρουσία όλων και δηλώνουμε όλοι μας πως είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας.