Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ώρα κορυφής

Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει σήμερα 7 Νοεμβρίου το βράδυ στην 5η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑ-Η στο κλειστό γυμναστήριο της Παναχαϊκής, εκεί όπου ο τυπικά γηπεδούχος Προμηθέας 2014 θα υποδεχθεί την… ουσιαστικά γηπεδούχο «κοκκινόμαυρη» ομάδα.

Οι δυο ομάδες, μετά την συμπλήρωση της 4ης αγωνιστικής είναι πλέον οι μοναδικές που διατηρούν το αήττητο, άρα η νικήτρια της αποψινής αναμέτρησης θα είναι και αυτή που θα απολαμβάνει μόνη της τη θέα από το ρετιρέ…

Ματς που αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο στις εξέδρες του κλειστού της Αγυιάς και δικαιολογημένα, παρότι επί της ουσίας οι στόχοι των δυο συλλόγων είναι διαφορετικοί. Διότι από τη μια υπάρχει ο Προμηθέας 2014 που παρατάσσεται με νεανικό και ταλαντούχο έμψυχο δυναμικό, έχοντας βάλει στο «κάδρο» και φέτος τις διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών, όπου θα δώσει και πάλι λογικά το παρών στις τελικές φάσεις Παίδων και Εφήβων. Αντίθετα, για την Παναχαϊκή μονόδρομος είναι ο τίτλος και η επιστροφή μετά από πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, κάτι που έδειξαν και οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Οι πλέον κατάλληλοι για να μιλήσουν για το σημερινό μεγάλο παιχνίδι είναι οι δυο προπονητές, που δήλωσαν στην εφημερίδα «Match» τα παρακάτω:

Κεσαπίδης: «Εμπειρίες μέσα από το πρωτάθλημα»

Ο Α. Κεσαπίδης που έχει αναλάβει όλο το κομμάτι των αγωνιστικών υποδομών του Προμηθέα, σχολίασε: «Για μας σκοπός δεν είναι ούτε η 1η, ούτε η 2η ή κάποια άλλη θέση. Προέχει για τα παιδιά να συλλέξουν πολύτιμες εμπειρίες μιας και αυτοσκοπός δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την ώρα που πρέπει στα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα και μέσα από την Α1, περιμένουμε να δούμε την βελτίωση των παικτών».

Λεονάρδος: «Είμαστε όλοι προσγειωμένοι»

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής Λουκάς Λεονάρδος από τη δική του πλευρά σχολίασε: «Ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας μια πολύ δουλεμένη, ταλαντούχα και φιλόδοξη ομάδα. Εμείς θα αντιπαρατάξουμε κυρίως την εμπειρία των παικτών μας, όμως δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με Προμηθέα 2014 και ΕΑΠ, κοιτάμε τον πρώτο που είναι ομάδα που θα αντέξει μέχρι τέλους στα ψηλά».

Το πλήρες πρόγραμμα

Τα άλλα σημερινά παιχνίδια, είναι τα παρακάτω:

Γηπ. ΕΑΠ 9μ.μ.: ΕΑΠ – Ολυμπιάδα.

Γηπ. Περιβόλας 8μ.μ.: Απολλωνιάδα – Ολυμπιονίκης.

Γηπ. Αλεξιώτισσας 8.30μ.μ.: Σφήκα – Αραχωβίτικα/Ακταίο.

Γηπ. Ροϊτίκων 8.30μ.μ.: ΕΑ Παραλίας – Νέοι Έσπερου ΑΟΠΑ

Γηπ. «Δ. Τόφαλος» 8μ.μ.: Αγυιά – Αίολος Αγυιάς.