Α. Γαβριλόπουλος: «Πρόκληση η Αχαϊκή»

Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος είναι εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο αντικαταστάτης του Μίλτου Γκόφα στον πάγκο της Αχαϊκής. Η χρονική συγκυρία βρίσκει τους «κιτρινόμαυρους» στον πάτο της βαθμολογίας και ο κόουτς από τη Γαστούνη καλείται με τους ποδοσφαιριστές του να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο Γαβριλόπουλος μίλησε στη «Match»  για τις πρώτες του ημέρες στην Αχαγιά:

«Αυτήν τη στιγμή, συμπεράσματα ασφαλή δεν μπορώ να βγάλω. Έχω κάνει μονάχα μία αναγνωριστική προπόνηση σε ένα τραγικό γήπεδο (σ.σ. Βάρδα, βροχή). Όλοι ευχόμαστε να συνεχιστεί η διακοπή, ώστε να προλάβω να εκτιμήσω κάποια πράγματα και να δουλέψουμε με τα παιδιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε φιλοσοφία.

Όχι τόσο από την άποψη των αποτελεσμάτων, γιατί κακά τα ψέματα, εδώ που έχουμε φτάσει, η ομάδα είναι καταδικασμένη να πάει για νίκες. Απλά θα το προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο, θα αλλάξουμε λίγο το στυλ μας. Άλλη φιλοσοφία ο προηγούμενος προπονητής, άλλη εγώ. Αυτό όμως απαιτεί χρόνο. Γι’ αυτό και χρειάζομαι τη διακοπή».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός της Αχαϊκής αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποδεχτεί την πρόταση των «κιτρινόμαυρων»:

«Κατ’ αρχάς, είχε δημιουργηθεί πέρυσι ένα περιστατικό το οποίο ήταν μια καθαρή παρεξήγηση, διότι είχαν διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχα εγώ. Το ότι το προσπέρασαν αυτό οι άνθρωποι της Αχαϊκής και με κάλεσαν να κουβεντιάσουμε για μένα ήταν πολύ θετικό. Κατά δεύτερον, η Αχαϊκή δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Έχει ιστορία, έχει φιλάθλους, έχει την πορεία της. Και φυσικά, είναι και μια πρόκληση το να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Ο 35χρονος κόουτς τόνισε επίσης ότι η παραμονή «δεν είναι καθόλου εύκολο έργο. Θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι, πέρα από τα τεχνικά και τακτικά στοιχεία. Από εκεί που τα παιδιά είχαν μαζέψει επτά βαθμούς, ξαφνικά βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ήρθε τώρα και η αλλαγή προπονητή. Το ψυχολογικό κομμάτι θέλει ιδιαίτερη διαχείριση και προσοχή από όλους. Και από τον προπονητή και από τους παίκτες και από τη διοίκηση και από τον κόσμο».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο Αλέξης Γαβριλόπουλος έκανε το δικό του σχόλιο για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

«Ο όμιλος έχει ιδιαιτερότητες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ο καθαρά αδύναμος κρίκος. Όλοι παρουσιάζονται με μεγάλες διακυμάνσεις. Για παράδειγμα, η Μεγαλόπολη είναι πολύ δυνατή μέσα στο πλαστικό, αλλά αποδυναμώνεται έξω. Η έδρα της όμως είναι έδρα και αποτελεί ιδιαιτερότητα για τις αντίπαλες ομάδες. Υπάρχουν γενικά διακυμάνσεις. Τη μία αγωνιστική λες ότι μια ομάδα είναι κακή, την άλλη αγωνιστική πάει και παίρνει αποτέλεσμα.

Παίζουν ρόλο οι έδρες, ενώ, αυτήν τη στιγμή, όλες οι ομάδες είναι μέσα στο παιχνίδι και καμία δεν τα παρατάει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο οικονομικός παράγοντας. Όποιος δεν απογοητευτεί και δεν τα παρατήσει, θα έχει καλύτερη τύχη. Αν κάποια ατυχή αποτελέσματα ή κακές συμπτώσεις φέρουν απογοήτευση σε μια ομάδα, τότε θα χαθεί το παιχνίδι.

Και με προπονητές που έχω κουβεντιάσει, όλοι δίνουν βάση σε αυτό το κομμάτι. Να μην απογοητευτούν οι διοικήσεις, οι παίκτες και ο κόσμος και τα παρατήσουν, γιατί μετά, το πράγμα δεν μαζεύεται».