Θετική αρχή για τους παίδες του Προμηθέα

Την αγωνιστική χρονιά 2016-17 εγκαινίασε -έστω και ανεπίσημα- η Παιδική ομάδα του Προμηθέα, που στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τη νέα απαιτητική αγωνιστική σεζόν, συμμετέχει στο «Μεροπίς 2016», ένα πολύ δυνατό τουρνουά Παίδων, που διεξάγεται από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Κω με τη συμμετοχή –εκτός της πατρινής ομάδας- του Α.Σ.Ε. Δούκα, του Ίκαρου Καλλιθέας και μεικτής ομάδας Δωδεκανήσου. Την ευθύνη για το τουρνουά έχει ο Α.Σ. Ιπποκράτης Κω, με συνδιοργανωτή, το Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.

Ο προπονητής της ομάδας, Ανδρέας Κεσαπίδης, έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και συστήματα σε 3 δυνατά τεστ, λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Προμηθέα, που καλείται να υπερασπιστεί το τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας Παίδων της ΕΣΚΑ-Η, που κατέχει τα τελευταία 2 χρόνια.

Η ομάδα του Προμηθέα ηττήθηκε την 1η ημέρα του Τουρνουά με 57-66 από τον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ συνέχισε με νίκη, καθώς επιβλήθηκε του ΑΣΕ Δούκα με 69-62, στον αγώνα της 2ης ημέρας. Στο φινάλε του τουρνουά θα αντιμετωπίσει την Μεικτή Δωδεκανήσου και με νίκη θα κατακτήσει τη 2η θέση στο «Μεροπίς 2016».